Om meg (veldig, veldig gammel versjon)

Jeg er en finansrådgiver som har tjent godt, levd godt og brukt det meste … av pengene, altså  ;o)
I og med finanskrisen, så har mange ting endret seg – ikke minst det å jobbe innen finans.
Nå har jeg hatt meg noen sabbatsuker … måneder snarere … og er klar for re-entry i finanslivet.
Om en kan kalle det å være finansrådgiver noe slikt som «finanslivet» kan trolig vurderes, men …
For tiden sitter jeg altså hjemme i benken og blogger litt – innimellom gjøremål som handling, leksehjelp, rydding og annet … vi har heldigvis et vaskefirma som tar husvasken. Når de kommer, sniker jeg meg ut av huset for en liten periode…
Livet er herlig  ;o)

Men før jeg går tilbake til arbeidslivet:

Svar

  1. Det er rart hvordan synet på tilværelsen endres over tid – i alle fall når en er arbeidsledig 🙂

    Når jeg ser tilbake på ting jeg selv har skrevet, opplever jeg det iblant som cocky og arrogant … så også denne gangen. Jaja, det betyr vel at jeg er en mer ydmyk mann nå, da … eller at jeg har vært arbeidsledig for lenge.

    Får finne ut av dette en stund etter at jeg har kommet meg i jobb igjen 🙂

  2. Jeg må bare meddele at denne websiden er en av de ryddigste, enkleste og peneste jeg har vært innom på lenge. Så bra og enkelt kan det gjøres! Et prakteksempel på hvordan en nettside skal se ut!! KONGE!

  3. Det var da svært så hyggelige ord. Tusen takk 🙂

  4. Hei hei! Synes det er utrolig interessant å lese det du skriver, du virker som en oppegående fyr:)

    Men kan jeg få spørre hvilken utdanning du har, og hvor lenge du har jobbet som finansrådgiver?

  5. Hei der, Julenissen!

    Utrolig kjekt at nettopp du tok deg tid til å svinge innom her. I år tror jeg at jeg ønsker meg el-gitar til jul, eventuelt ny jobb.

    Så til det du spør om … min utdanning … jeg har allmennlærerutdanning, jeg har grunnfag i kristendom og kroppsøving og jeg har mellomfag i pedagogisk informasjonsvitenskap. Dette var unnagjort innen jeg hadde hatt fire år i arbidslivet.

    Senere har jeg tatt kurser innen ledelse – samtidig som jeg har jobbet som leder – og jeg har tatt kurser innen finans – samtidig som jeg har jobbet innen finans.

    Basisutdannelsen er altså undervisning og informatikk. Resten har jeg tatt i jobbsammenheng. Jeg tok faktisk grunn- og mellomfaget i informatikk ved siden av en jobb i et IT-firma. Både studiet og jobben var 100 %, men det er utrolig hvor effektivt en kan studere når en har smakt på arbeidslivet … da jeg kun studerte, syntes jeg det var mer enn nok, men da jeg hadde kommet i jobb, var studier mer som en adspredelse … rart med det.

    I finans er det kurser hele tiden. Regelverk endres, nye typer produkter kommer til … leverandører og fokusområder kommer og går.

    Learning by doing er etter min mening en helt uovertruffen læreform…

    PS! Beklager sent svar … var på konsert 🙂

  6. Kjekt å lese om en annen som er i samme situasjon som meg selv. Er også tidl. finansrådgiver/analytiker uten jobb pt.

    Personlig søker jeg meg bort fra finans en periode nå for å opparbeide meg kunnskap innen andre økonomiske aspekter, utvide horisonten. For så å gå tilbake til finans om 3 – 5 år.

    Har vært et mildt sagt jævlig år selv om jeg hadde fastlønn gjennom Q3-4.

    Stå på, kjekt å lese bloggen!

  7. Ja, kjære Anonym.

    I dag gikk jeg tilbake til finans.
    Er nå på eiersiden i et lokalt finanskontor og kommer til å satse på helt basale ting som lån og fondssparing … i alle fall for en periode. Mørkere kan det vel ikke bli – hvis det ikke blir dommedag da … men da er det uansett ikke så farlig.

    Så nå tror jeg på opptur, og tar på meg solbriller 😉


Legg igjen en kommentar